Allt för din jakthund

Hunden har länge setts som människans bästa vän. Den har använts av oss i både arbetssituationer och som sällskap. Människan har jagat i århundraden och hunden har funnits vid vår sida under stora delar av den tiden. Idag finns det en mängd olika sätt för dig att skydda dina hund under jakten.

Vilken utrustning behöver min jakthund?

Till att börja med är det viktigt att först fastställa vad det är du ska jaga under jakten och vilket jobb hunden kommer ha. Ska du jaga rovdjur kan du behöva utrustning som kan hjälpa till att skydda din hund. Det kan vara en säkerhetsväst eller ett halsband med piggar på som ger hunden det extra skydd den behöver.

Är det istället viktigare för dig att kunna se vart din hund befinner sig hela tiden under jakten kan en GPS var vad du behöver. Är din hunds uppgift under jakten att spåra kan en spårsele och långlina vara bra utrustning för just din hund. Titta här för mer information om vilken utrustning som finns tillgänglig för din hund.

Bra träning inför jakten

Jakt är ett fysiskt krävande arbete för din hund och det är därför viktigt att ge hunden rätt förutsättningar inför jaktsäsongen med genomtänkt träning. Exempelvis hundsim har visat sig var en bra träningsform för jakthundar.