Tips inför kattköpet

Har man bestämt sig för att köpa katt är det bara att gratulera då en härlig tid väntar. Dock är det en hel del att tänka på när man skaffar katt. Av just den anledningen har vi här samlat några nyttiga tips och råd inför kattköpet.

Tänk igenom köpet

Det viktigaste innan man skaffar sig en katt är att noga tänka igenom om man är beredd att verkligen lägga ner den tid och det engagemang som en katt kräver. Tänk också på att en katt kan bli gammal, upp emot 15 år är inte ovanligt.

Vid köpet

Vid själva köpet är det också en del att tänka på, bland annat att se till att kattungen inte är yngre än 12 veckor eftersom det är viktigt att ungen får tillbringa den första tiden tillsammans med mamman.

Andra saker som också är viktiga att tänka på vid köpet är att se till så att katten är besiktigad av veterinär samt att se till så att katten blir id-märkt och registrerad.

Saker att skaffa

Ett bra tips är att se till att ha allting hemma när katten kommer hem i form av till exempel transportbur, kattlåda, kattsand, matskål, vattenskål, mat, klösbräda och leksaker.